Wat is verkoopstyling?

Wat is verkoopstyling?
Vastgoedstyling, verkoopstyling, woningpresentatie…een hoop verschillende termen die door elkaar heen gebruikt worden. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: Een woning zo optimaal mogelijk presenteren voor de verkoop. Zowel offline als online, vaak met een beperkt budget qua tijd of middelen.

Het effect is dat een woning sneller en voor een hogere prijs verkocht wordt!

Duur of grote verbouwing?
Soms wordt gedacht dat er voor vastgoedstyling grote verbouwingen nodig zijn. Niets is minder waar. De uitdaging is juist om met een beperkt budget, een zo groots mogelijk effect te bereiken en een grote doelgroep aan te spreken. Vaak kunnen de bestaande meubels en accessoires gebruikt worden, maar het is ook mogelijk dat ik gericht items voor je koop of dat je deze van mij huurt. Alles om je huis optimaal te stylen voor de verkoop.

De pluspunten van de woning worden benadrukt, de minder sterke punten vallen hierdoor minder op. We maken het de potentiele koper zo makkelijk mogelijk om verliefd te worden op jouw huis. Focus op licht, ruimte en alle mogelijkheden die het huis bied! En dus niet op jouw inrichting of spullen 😉

Elke styling is dus ook anders, en op jouw woning aangepast. Ik geef je tips om je huis te stylen voor de verkoop, deze zo goed mogelijk verkooplaar te maken maar neem je dit ook graag uit handen.

Leeg is beter dan vol?
Vaak is opruimen een goed begin, maar pas op! Een (te) lege woning ademt ook geen sfeer uit. De kunst is dus een goede balans te vinden tussen rustig en ruimtelijk, maar niet te kil. Denk hierbij aan de sfeer van een fijne hotelkamer of een vakantiehuisje. In principe kan iedereen zich daar thuis voelen. Koffers uitpakken en genieten maar…en dat gevoel willen we ook in jouw woning. Juist hier kan een vastgoedstylist je mee helpen.

Vastgoedstyling VS. Vastgoedpresentatie
Vastgoedstyling is een belangrijk maar niet het enige onderdeel van de presentatie van de woning. Ook de foto’s, plattegronden, verkooptekst, en social media spelen allemaal een rol in het creeëren van het perfecte plaatje!

Korte vraag? Neem contact met mij op!